Menu
Chili sin carne
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, fijngesneden
- 2 rode pepers, fijngesneden
- 150 gram wortel in kleine blokjes
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 eetlepel oregano
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 1/2 dl bier of rode wijn of bouillon
- 2 blikken rode kidneybonen a 400 g
- 1 blik maiskorrels, 300 g (uitgelekt)
- zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
Bereiden
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan. Schep de wortel erdoor en bak alles nog 5 minuten op zacht vuur. Schep de specerijen erdoor en bak alles 2 min. Voeg de tomaatstukjes met vocht en de maïskorrels toe. Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min.
zachtjes pruttelen zonder deksel. Af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Lekker met tortillachips en reepjes avocado.
!Maar 250 Kcal. p.p.