Chili sin carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 25-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 rode pepers, fijngesneden
  • 150 gram wortel in kleine blokjes
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 1/2 dl bier of rode wijn of bouillon
  • 2 blikken rode kidneybonen a 400 g
  • 1 blik maiskorrels, 300 g (uitgelekt)
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander

Bereiden

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan. Schep de wortel erdoor en bak alles nog 5 minuten op zacht vuur. Schep de specerijen erdoor en bak alles 2 min. Voeg de tomaatstukjes met vocht en de maïskorrels toe. Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min. zachtjes pruttelen zonder deksel. Af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Lekker met tortillachips en reepjes avocado. !Maar 250 Kcal. p.p.

Bronvermelding