'Afvalligheidje'.....broodpudding

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2009 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 oud wit brood, gesneden
  • 1/2 li melk
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 1/2 citroen, sap van ..
  • 50 g rozijnen
  • 50 g dadels, ik kleine stukjes
  • 50 g gedr. vijgen, in kleine stukjes
  • 50 g witte amandelen, gehakt
  • 1 dl amaretto

Bereiden

Week het brood, zonder korsten, in de melk + suiker. Wel de rozijnen en de vijgen in iets warm water. Oven voorverwarmen op 175 . Klop de eieren los met het citroensap en de likeur. Laat de rozijnen en de vijgen uitlekken. Pureer het broodmengsel, doe de eieren erbij. Voeg de rest van de ingred. toe en roer tot een gladde massa. Doe het over in een ingevette vorm of schaal. Strijk het glad en bak het gaar en bruin in ca 25 min. Serveer evt met van.vla.

Bronvermelding