Gegrilde zalm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-11-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten: 4 moten zalm of zalmfilets, ca. 150 g per stuk (Vismarine of vers) 1 limoen of citroen (zee)zout en versgemalen peper 1 dl olijfolie 1 venkelknol 1 courgette 50 g boter 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd bakpapier/aluminiumfolie Voorbereiding: Leg de zalm naast elkaar. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, zout en peper door de olijf­olie en bestrijk de zalm met dit mengsel. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon, bewaar het groen voor garnering en schaaf of snijd de knol in dunne ringen. Schaaf de gewassen courgette met de kaasschaaf in linten. Blancheer de courgette en de venkel 1 minuut in kokend water. Giet af en spoel er koud water over. Bereiding: Verhit een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en bak hierin de zalmmoten 2-3 minuten per kant. De vis moet aan de binnenkant nog lichtroze zijn. Leg de zalm op vellen bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel daarover de venkel en courgette en maal er wat peper over. Vouw de pakketjes dicht en zet ze 5-7 minuten op de bakplaat in het midden van de oven. Smelt intussen de boter, roer de peterselie erdoor en serveer de peterselieboter samen met de vis. Suggestie: Serveersuggestie: Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en broc­coli of sperzie­bonen. Wijnadvies: Bij dit geurige en smakelijke gerecht hoort een mooie wijn, bijvoorbeeld een volle, zonnige chardonnay uit Chili, Zuid-Afrika of Australië. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 59 g koolhydraten: 5 g kcal (kj): 679 (2852)

Bronvermelding