Krokante frambozentorentjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-10-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten: 75 g boter 100 g witte basterdsuiker 100 g bruine basterdsuiker 125 g patentbloem 1-2 eetl. koud water 1/2 theel. kaneelpoeder 50 g blanke amandelen, grof gehakt voor de vulling: 200 ml crème fraîche 30% (Melkan) 200 g frambozen Voorbereiding: Vet een bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170ºC. Roer de boter zacht met de suiker. Voeg bloem, water en kaneel toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Voeg de amandelen toe en kneed deze door het deeg. Schep met twee theelepels 12 kleine hoopjes deeg met een tussenruimte van minimaal 5 cm op de bakplaat. Druk de bergjes iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 5-6 minuten gaar. Laat de koekjes iets afkoelen en neem ze met een pannenkoekmes van de plaat. Leg ze plat neer om verder af te koelen. Bereiding: Zet op ieder bord een krokant koekje. Klop de crème fraîche los. Schep een beetje op de koekjes, leg daarop frambozen. Dek dit af met een volgend koekje, crème fraîche en frambozen en sluit af met een koekje. Garneer met een toefje crème fraîche en een framboos. Suggestie: Serveersuggestie: Zet de frambozentorentjes op een schaal en strooi er poedersuiker omheen. Wijnadvies: Probeer hier een moscato d’Asti of een rosé d’Anjou! Voedingswaarde per persoon: eiwit: 8 g vet: 30 g koolhydraten: 74 g kcal (kj): 598 (2512)

Bronvermelding