Menu
Tiramisu met abrikozenmousse
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Ingrediënten:
500 g gedroogde abrikozen
200 ml sterke koffie
2 pakken lange vingers (totaal ca. 250 g)
4 eetl. donkerbruine suiker
125 ml slagroom (Melkan)
2 zakjes vanillesuiker
2 eetl. cacaopoeder
rechthoekige schaal
Voorbereiding:
Wel de abrikozen minstens enkele uren in water. Schenk de koffie in een diep bord. Zet de rechthoekige schaal met opstaande rand klaar.
Bereiding:
Pureer de abrikozen met behulp van een elektrische keukenmachine. Voeg tijdens het pureren een klein beetje van het weekwater toe. De abrikozenmousse moet de dikte hebben van stevige appelmoes. Doop de helft van de lange vingers één voor één heel even in de koffie en leg ze op de bodem van de schaal. Bedek deze laag met een laag abrikozenmousse. Bestrooi deze laag met een beetje bruine suiker. Leg op de mousse een tweede laag van in de koffie gedoopte, overgebleven lange vingers. Dek deze laag toe met abrikozenmousse bestrooid met bruine suiker. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Verdeel de slagroom over de bovenste laag. Bestrooi de slagroom met een beetje cacaopoeder. Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu een uur in de koelkast.
Suggestie:
Neem slankroom in plaats van slagroom.