Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-10-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten: 1 citroen, geperst 1 reep pure chocola 400 ml yoghurt (Melkan) 4 eetl. limonadesiroop 24 muntblaadjes of circa 40 madeliefjes, gewassen 4 grote appels Voorbereiding: Voorbereiden chocotoetje: Doe het citroensap in een glas. Bewaar er wat van voor de appels. Smelt de chocola au bain-marie. Meng de yoghurt met de limonadesiroop. Doop de muntblaadjes/madeliefjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade uitharden. Schep de chocoladeblaadjes/bloempjes door het yoghurtmengsel. Voorbereiden Appel-Lientje en Appel-Leo: Snijd aan de bovenkant van de appel een schijfje (kapje) af. Hol de appels voorzichtig uit met een spitse theelepel. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Besprenkel de binnenkant van de appels met citroensap. Versier de appels met de chocolade wanneer deze iets is afgekoeld. Bereiding: Vul Appel-Lientje of Appel-Leo met het chocotoetje. Variatie: • In plaats van yoghurt is kwark, vanilleyoghurt of vanillevla ook heel lekker. • Vervang de limonadesiroop eens door vruchtensap. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 6 g vet: 11 g koolhydraten: 44 g kcal (kj): 300 (1260)

Bronvermelding