Menu
Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Ingrediënten:
1 citroen, geperst
1 reep pure chocola
400 ml yoghurt (Melkan)
4 eetl. limonadesiroop
24 muntblaadjes of circa 40 madeliefjes, gewassen
4 grote appels
Voorbereiding:
Voorbereiden chocotoetje:
Doe het citroensap in een glas. Bewaar er wat van voor de
appels. Smelt de chocola au bain-marie. Meng de yoghurt met de limonadesiroop. Doop de muntblaadjes/madeliefjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade uitharden. Schep de chocoladeblaadjes/bloempjes door het yoghurtmengsel.
Voorbereiden Appel-Lientje en Appel-Leo:
Snijd aan de bovenkant van de appel een schijfje (kapje) af. Hol de appels voorzichtig uit met een spitse theelepel. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Besprenkel de binnenkant van de appels met citroensap. Versier de appels met de chocolade wanneer deze iets is afgekoeld.
Bereiding:
Vul Appel-Lientje of Appel-Leo met het chocotoetje.
Variatie:
 In plaats van yoghurt is kwark, vanilleyoghurt of vanillevla ook heel lekker.
 Vervang de limonadesiroop eens door vruchtensap.
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 6 g
vet: 11 g
koolhydraten: 44 g
kcal (kj): 300 (1260)