Menu
Roomhoorntjes met zomerfruit
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Ingrediënten:
1 pakje diepvries bladerdeeg
(10 plakjes)
2 eieren
250 g gemengd zomerfruit, schoongemaakt
125 ml slagroom (Melkan)
5 eetl. rietsuiker of kristalsuiker
metalen roomhoornvormpjes
of aluminiumfolie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal de bladerdeeglapjes van elkaar en laat ze circa 10 minuten ontdooien. Gebruik de roomhoornvormpjes, of vorm van een stuk aluminiumfolie van 15 x 15 cm een puntzakje. Stop er proppen aluminiumfolie in om het steviger te maken. Rol de deeglapjes iets uit en rol ze om de (aluminium)vorm. Klop de eieren los en bestrijk het deeg ermee. Plak de naden goed vast. Bestrooi de hoorntjes met suiker en druk dit wat aan op het deeg. Bak de hoorntjes in het midden van de oven in circa 10-15 minuten.
Bereiding:
Klop de slagroom zeer stijf. Vul de hoorntjes met de vruchten en de room.
Suggestie:
Gebruik geen kiwi`s voor de vulling, ze maken melkproducten bitter en ontnemen de bindkracht.
Maak in plaats van hoorntjes tompouces: bak de deeglapjes bestrooid met kristalsuiker circa 10 minuten op bakpapier, halveer ze horizontaal en vul ze met de room en het zomerfruit.
Wijnadvies:
Muscat, moscatel of moscato, alle drie goed voor een extra zomers gevoel!
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 5 g
vet: 27 g
koolhydraten: 34 g
kcal (kj): 399 (1676)