Menu
Chili con carne
Ingrediënten
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 blik kidneybonen
- 1 flesje Blue Band culinesse
- 400 gram broccoli
- 200 gram cheddarkaas
- 300 gram witte rijst
Bereiden
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
Kook de broccoli kort beetgaar (vijf minuten ongeveer)
verht een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg geen boter of olie toe. Voeg het gehakt toe als de pan goed heet is. Schep met een en houten spatel het gehakt rul om, maar nog niet helemaal bruin.
Giet het vrijgekomen vet zoveel mogelijk af.
Voeg aan het bijna helemaal rul gebakken gehakt de beetgare broccoli toe en bak al omscheppend nog enkele minuten door.
Voeg het afgegoten blikje kidneybonen toe en de 4 eetlepels Blue Band culinesse. Even mee laten verwarmen tot het mengsel gaat pruttelen,
Rijst ondertussen afgieten en droogstomen.
Rijst op de borden doen, gehaktmengsel eroverheen en op het laatst nog enkele fijngesneden of geraspte stukjes cheddarkaas eroverheen.
Materialen
koekenpan pan voor de rijst pan voor de broccoli water