Kaasfondue met gesmoorde champignons en krieltjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-06-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zakjes kant-en-klare kaasfondue
  • 1 bakje grote champignons
  • 1 pond krieltjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 klontje boter of margarine

Bereiden

Snijd de krieltjes in vieren en de kleinere krieltjes in halven. Snij de champignons ook in vier stukken Kook de krieltjes in de schil in 20 minuten gaar. verwarm de zakjes kaasfondue in ongeveer 10 minuten. Voeg direkt het komijzaad toe (eventueel in de vijzel gekneusd) smelt een klontje boter; niet bruin laten worden. voeg de champigons toe en schep kort om op hoog vuur (1 minuut hoogstens). Voeg een opscheplepel water of wijn toe. Laat jhet vocht op hoog vuur kort verdampen. Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat nog enkele minuten smoren. Serveer de gesmoorde champignons en de krieltjes bij de kaasfondue

Materialen

fonduestel fondueprikkers

Bronvermelding