Menu
'Botertjes' 3, voor gegrild vlees, stokbrood ..., van Ria
Ingrediënten
- 50 g roomboter en ......
Bereiden
Basisrecept:
50 g roomboter
2 tl citroensap
iets zout en grof gemalen zwarte peper
paar takjes fijn gesneden peterselie
2 eetl bieslook
1 fijn gehakt knoflookteentje
1 geraspt sjalotje
-
Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng de ingrediënten erdoor.
Laat het dan goed koud worden in de koelkast.
-
Sinaasappel-notenboter
Voeg aan het basisrecept 1 eetl grof geraspte sinaasappelschil en 2 eetl fijn gehakte amandelschaafsel toe.
Lekker bij zalm en forel!
-
Pittige ansjovisboter
Voeg aan het basisrecept ½ blikje fijn gehakte ansjovisfilets toe en roer er i.p.v zwarte peper chilipeper door.
Lekker bij kip en biefstuk
-
Paprikaboter
Vervang de peper door een mespuntje paprikapoeder en cayennepeper. Voeg ½ geroosterde paprika (pimientos uit blik) toe.
-
Limoen-muntboter
Vervang de kruiden uit het basisrecept door 3 eetl fijngehakte munt. Vervang het citroensap door limoensap en voeg 1 eetl geraspte limoenschil toe.
Lekker bij lamsvlees en vis.