'Botertjes' 3, voor gegrild vlees, stokbrood ..., van Ria

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-02-2020 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g roomboter en ......

Bereiden

Basisrecept: 50 g roomboter 2 tl citroensap iets zout en grof gemalen zwarte peper paar takjes fijn gesneden peterselie 2 eetl bieslook 1 fijn gehakt knoflookteentje 1 geraspt sjalotje - Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng de ingrediënten erdoor. Laat het dan goed koud worden in de koelkast. - Sinaasappel-notenboter Voeg aan het basisrecept 1 eetl grof geraspte sinaasappelschil en 2 eetl fijn gehakte amandelschaafsel toe. Lekker bij zalm en forel! - Pittige ansjovisboter Voeg aan het basisrecept ½ blikje fijn gehakte ansjovisfilets toe en roer er i.p.v zwarte peper chilipeper door. Lekker bij kip en biefstuk - Paprikaboter Vervang de peper door een mespuntje paprikapoeder en cayennepeper. Voeg ½ geroosterde paprika (pimientos uit blik) toe. - Limoen-muntboter Vervang de kruiden uit het basisrecept door 3 eetl fijngehakte munt. Vervang het citroensap door limoensap en voeg 1 eetl geraspte limoenschil toe. Lekker bij lamsvlees en vis.

Bronvermelding