Menu
'Pastasalade met pesto en reepjes rundvlees', verz. door Lorna
Ingrediënten
- 1 oranje paprika, in repen ......
Bereiden
1 oranje paprika, in repen
1 rode paprika, in repen
1 el olijfolie om in te bakken
200 g magere runderlende (of een mooie biefstuk)
150 g penne, beetgaar gekookt
100 g champignons, in vieren
Pesto:
50 g basilicumblad en extra om te garneren
2 tenen knoflook
50 g hazelnoten of witte amandelen, gehakt
1 el olijfolie
2 el sinaasappelsap
1 el citroensap
zout en versgemalen peper
-
Pureer alle ingrediënten voor de pesto. Maak het niet helemaal fijn; zorg dat er nog kleine stukjes inzitten.
Steek de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze geblakerd zijn. Pas op, want de spies wordt heet! Doe de paprika's 10 minuten in een afgesloten plastic zak.
-
Verwijder met een scherp mes de geblakerde buitenkant en de zaden. Snijd de paprika's in stukken.
Verhit de olie in een grillpan. Bak het vlees 2-3 minuten aan beide kanten; het vlees mag van binnen nog een beetje roze zijn. Laat het even rusten en snijd het dan in repen.
-
Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en meng met de pesto. Schep dan om met de paprika, champignons en het vlees. Serveer de pasta op kamertemperatuur. Garneer met wat verse basilicum.