Menu
'Smoor van Varkensvlees', (stoomoven) van Ineke
Ingrediënten
- 500 g fricandeau en ......
Bereiden
Semoer Babi
500 g fricandeau of hamlappen
2 uien
2,5 dl water
5 eetl ketjap manis
sap van 1 citroen
0,5 tl vers gemalen peper
0,5 tl gemberpoeder
1 tl sambal oelek
wat foeliepoeder of een klein stukje
-
Snijd het vlees in stukken en snipper de uien. Doe de ingrediënten met het vlees en de uien in de stoomoven (zonder gaatjes natuurlijk) en gaar het in ongeveer 40 minuten op 120°.
Gemakkelijk te bereiden en heel lekker bij rijst of een preistamppotje.
-
Koken met hete stoom is de gezondste manier van eten bereiden. Bij deze bereidingswijze blijven de voedingsstoffen het beste behouden. Bij de meeste stoomovens heb je geen aan- en of afvoer voor water nodig, je vult ze door middel van een waterreservoir.