'Smoor van Varkensvlees', (stoomoven) van Ineke

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 11-04-2019 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g fricandeau en ......

Bereiden

Semoer Babi 500 g fricandeau of hamlappen 2 uien 2,5 dl water 5 eetl ketjap manis sap van 1 citroen 0,5 tl vers gemalen peper 0,5 tl gemberpoeder 1 tl sambal oelek wat foeliepoeder of een klein stukje - Snijd het vlees in stukken en snipper de uien. Doe de ingrediënten met het vlees en de uien in de stoomoven (zonder gaatjes natuurlijk) en gaar het in ongeveer 40 minuten op 120°. Gemakkelijk te bereiden en heel lekker bij rijst of een preistamppotje. - Koken met hete stoom is de gezondste manier van eten bereiden. Bij deze bereidingswijze blijven de voedingsstoffen het beste behouden. Bij de meeste stoomovens heb je geen aan- en of afvoer voor water nodig, je vult ze door middel van een waterreservoir.

Bronvermelding