Adukibonen of linzenschotel

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-10-2007 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui, in kleine stukjes gesneden
  • olie
  • 250 gram adukibonen of bruine linzen, gaarkoken
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 liter groentenat of water, ong.
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • zout
  • 125 gram rozijnen
  • 125 gram zonnebloempitten of
  • fijngehakte amandelen

Bereiden

1. fruit de ui in de olie totdat hij zacht is 2. meng de tomatenpuree met wat water en kaneel, doe dit bij de ui in de pan 3. voeg de rozijnen toe, eventueel nog wat meer vocht en strooi er een beetje zout over 4. laat zo`n 15 minuten heel zachtjes pruttelen 5. voeg dan de gare adukibonen of de gare bruine linzen toe en laat de massa nog eens ca. 5 minuten heel zachtjes koken ( de smaken worden dan goed vermengd) 6. voeg tot slot de zonnebloempitten of de fijngehakte amandelen toe. 8. het gerecht moet niet te dun zijn maar ook niet te dik * Adukibonen: ook wel bekend onder de naam azukibonen. Kleine, rode sojabonen die een lange weektijd nodig hebben (8-12 uur). De kooktijd is 1-2 uur. De adukiboon heeft een sterke, zoetige smaak. Ze worden in Japan en Latijns-Amerika veel gegeten. dit gerecht eet je met rijst en groenten.

Bronvermelding