Beg Wot = gestoofd lamsvlees met kool

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 31-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo magere lamslappen in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemengde specerijen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 middelgrote kool
  • zout

Bereiden

Smelt de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en bewaar voor later. Fruit de ui in dezelfde pan en voeg een snufje tijd, de paprikapoeder, de gemengde specerijen, te tomatenpuree en 400 ml water toe. Breng de saus aan de kook. Doe het gebakken vlees erbij en laat het gerecht 30 minuten zachtjes doorkoken. Was de kool en snijd hem in reepjes. Kook de kool enkele minuten in een bodem water met wat zout tot deze beetgaar is. Dien het vlees op met de kool

Bronvermelding