Alitcha Birsen (Linzen met knoflook en tomaten)

Wild, Bijgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 23-11-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 el olie
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 tomaten, ontveld en fijngesneden
  • 400 gram linzen, schoongespoeld
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 2 verse chilipepers, zaadjes verwijderd
  • 2 el verse citroensap
  • 1 liter kokendheet water

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak de knoflook tot hij lichtbruin kleurt. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat ze kort meesudderen. Voeg zout, peper, gember, chilipepers en citroensap toe. Voeg het kokendhete water toe. Schep alles om en laat de linzen afgedekt een uur zachtjes gaarkoken.

Bronvermelding