Menu
Basis recept voor Muffins / 2 x verrukkelijke muffins
Ingrediënten
- 2 eieren
- 75 gr basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr boter
- 125 gr witbroodmix
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 1/2 dl melk
Bereiden
Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig, lichtgeel en dik. Smelt de boter, maar laat het bruisen. Zeef de witbroodmix en het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout.
Maak de melk lauwwarm. Roer de boter bij eiermengsel. Spatel het meel erdoor en roer de melk erbij. Laat het beslag 15 min. op een warm plekje rijzen. Warm de oven voor op 200 gr. (hete luchtoven op 175 gr). Gebruik een muffinbakvorm en zet in elk vakje een papieren cakevormpje. Of gebruik dubbele papieren vormpjes. Schep de vormpjes voor 2/3 vol met beslag en kruis met een mes de bovenkant in. Bak de muffins middenin de oven in 20-25 min goudbruin en gaar.
Materialen
papieren cakevormpjes muffin bakblik