Laagjesschotel met aardappelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelschijfjes
  • 5-6 el bak- en braadprod.
  • 150 gr onbijtspekplakjes
  • 350 gr rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 3 el rozijnen
  • 1 courgette
  • 1 el oregano
  • 2 vleestomaten
  • 1 el peterselie
  • 100 gr fetakaas
  • 1 dl yoghurt
  • 1 el paprikapoeder

Bereiden

De aardappelschijfjes droogdeppen. In de braadpan het bakvet verhitten en hierin, in gedeelten, de aardappelschijfjes snel goudbruin bakken en uit de pan nemen. In het vet het rookspek uitbakken en uit de pan nemen. Het gehakt in het spekvet rul bakken, met de gehaktkruiden mengen, de rozijnen erbij roeren en ook uit de pan nemen. Het rookspek terug leggen. Hierop de helft van de aardappelen schikken en bedekken met de helft van het gehakt. Daarop de in plakjes gesneden courgette leggen en de oregano erover strooien. Daarop weer aardappelen, gehakt en tot slot tomaten met peterselie. Het gerecht met het deksel op de pan en op laag vuur gaar laten worden. De kaas verbrokkelen en mengen met de yoghurt, voor het serveren op het gerecht scheppen en met paprikapoeder bestrooien.

Materialen

braadpan

Bronvermelding