Hachee van mijn moeder

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 1 ui
  • 100 g boter (margarine)
  • 1 appel (goudreinet)
  • 1 dikke plak peperkoek
  • 6 laurierblaadjes
  • nootmuskaat (zomar wà)

Bereiden

De 4 konijnenbouten braden in boter en goed gaar laten worden. Zeker 1 uur sudderen. Dan het vlees van het bot halen. De jus bewaren. Een uitje snipperen en in nieuwe boter fruiten. Het vlees toevoegen. De jus toevoegen, eventueel aanlengen met wat water. 1 appel in stukjes, 1 dikke plak peperkoek in stukjes, 6 laurierrblaadjes, de nootmuskaat, 8 kruidnagelen en peper en zout naar smaak toevoegen. Even onder af en toe roeren, laten sudderen tot de appel opgelost is. Dan is het klaar. Even proeven!

Bronvermelding