Menu
Basisrecept PIZZADEEG (de echte italiaanse)
Ingrediënten
- 15 gram gist
- 350 gram bloem
- 1 theel zout
- 3 eetl olijfolie
- 1 dl lauw water
Bereiden
gist in 1/4 water oplossen-
2 eetl bloem erbij doen en een papje maken -
30 min. onder theedoek laten -
van bloem hoopje maken , kuil in het midden -
gistpap en rest water , 3 eetl olijfolie en zout in kuil doen -
10 minuten kneden -
4 balletjes maken en 2 uur rusten onder theedoek -
dan uitrollen , zo dun mogelijk en beleggen .
12 minuten bakken in oven van 275 graden
lekkere combinaties:
BRIE PESTO TOMATEN UI GEROOKTE ZALM OLIJVEN KAPPERTJES .
----------------------------------------------------------------------------------
TONIJN MOZZARELLA BASILICUM UI ZOUT PEPER BOLOGNESAUS .
----------------------------------------------------------------------------------
MOZZARELLA CAMEMBERT DANISH BLUE FETA PARMEZAANSE KAAS .
----------------------------------------------------------------------------------
GORGONZOLA TALEGGIO PECCORINO MOZZARELLA TIJM .
----------------------------------------------------------------------------------
HAM ANANAS RODE PEPER BASILICUM TIJM ROZEMARIJN MOZZARELLA .
-----------------------------------------------------------------------------------
AUBERGINE COURGETTE RODE&GROENE PEPER RODE UI KNOFLOOK BASILICUM MOZZARELLA
----------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
BASISRECEPT PIZZASAUS :
PUREER 1 BLIK GEPELDE TOMATEN (400GR) MET STAAFMIXER TOT GLADDE SAUS.
ROER 1 THEEL GEDROOGDE OREGANO EN/OF ITALIAANSE KRUIDEN EN 1 EETL OLIJFOLIE HIERDOOR ,
BRENG OP SMAAK MET ZOUT , PEPER EN EEN UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK.