Basisrecept PIZZADEEG (de echte italiaanse)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 150 minuten, Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2007 | 129 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 gram gist
  • 350 gram bloem
  • 1 theel zout
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 dl lauw water

Bereiden

gist in 1/4 water oplossen- 2 eetl bloem erbij doen en een papje maken - 30 min. onder theedoek laten - van bloem hoopje maken , kuil in het midden - gistpap en rest water , 3 eetl olijfolie en zout in kuil doen - 10 minuten kneden - 4 balletjes maken en 2 uur rusten onder theedoek - dan uitrollen , zo dun mogelijk en beleggen . 12 minuten bakken in oven van 275 graden lekkere combinaties: BRIE PESTO TOMATEN UI GEROOKTE ZALM OLIJVEN KAPPERTJES . ---------------------------------------------------------------------------------- TONIJN MOZZARELLA BASILICUM UI ZOUT PEPER BOLOGNESAUS . ---------------------------------------------------------------------------------- MOZZARELLA CAMEMBERT DANISH BLUE FETA PARMEZAANSE KAAS . ---------------------------------------------------------------------------------- GORGONZOLA TALEGGIO PECCORINO MOZZARELLA TIJM . ---------------------------------------------------------------------------------- HAM ANANAS RODE PEPER BASILICUM TIJM ROZEMARIJN MOZZARELLA . ----------------------------------------------------------------------------------- AUBERGINE COURGETTE RODE&GROENE PEPER RODE UI KNOFLOOK BASILICUM MOZZARELLA ---------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------- BASISRECEPT PIZZASAUS : PUREER 1 BLIK GEPELDE TOMATEN (400GR) MET STAAFMIXER TOT GLADDE SAUS. ROER 1 THEEL GEDROOGDE OREGANO EN/OF ITALIAANSE KRUIDEN EN 1 EETL OLIJFOLIE HIERDOOR , BRENG OP SMAAK MET ZOUT , PEPER EN EEN UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK.

Bronvermelding