Appel-kruimel toetje

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo appels (goudrenetten)
  • suiker
  • 225 gram bloem
  • 115 gram roomboter
  • 80 gram suiker
  • mespunt zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Meng de bloem met de boter (eerst in kleine stukjes snijden of met een mes door de bloem snijden), de suiker en een mespunt zout tot een kruimelig deeg met grotere en kleinere brokjes. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in stukken. Beboter een lage ovenschaal, doe de appels erin, strooi er evt. nog een beetje suiker over en verdeel het kruimeldeeg over de appels. Zet de schaal midden in de oven en bak tot de appels zacht zijn en de kruimels gaar. Lekker met ijs of creme fraiche. Ook lekker bij de koffie of thee!

Materialen

oven, schaal

Bronvermelding