Boterletter

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-11-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gr koude boter
  • 125 gr bloem
  • zout
  • 1/2 dl water
  • 2 druppels azijn (eventueel)
  • 250 gr amandelspijs
  • 1/2 el citroenrasp
  • 1 ei

Bereiden

Doe 3/4 van de bloem in een kom Voeg de boter toe en snijd deze in grote stukken. Voeg het water toe en meng alles met een mes tot een samenhangende bal. Bestrooi de tafel en de deegrol met bloem en strooi ook over de deegmassa wat bloem. Rol het deeg uit (niet drukken maar rollen)en vouw tijdens het rollen het deeg in 3-en en de lengte en dan in de breedte. Kom niet met de handen aan het deeg. Het deeg 3 kwartier op een koude plaats laten rusten. Indien geen azijn gebruikt is, deze lap 3 keer uitrollen en laten rusten. Rol het deeg uit tot een laf van ongeveer 10 cm breed. Maak een spijsrol iets korter dan de lap en leg deze op het deeg. Plak de rol dicht met water. Maak het bakblik nat en leg daarop de deegrol. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak in 25 tot 30 minuten in een oven op225 graden

Bronvermelding