'Chili con carne van witte bonen', van Janny

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 02-04-2019 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g gehakt ......

Bereiden

2 uien, 1 groene en 1 gele paprika, teentjes knoflook, 400 g gehakt, zout en chilipoeder, 1 blik (ca. 400 g) tomatenblokjes, 1 groot en 1 klein blik witte bonen in tomatensaus, evt. sambal of tabasco, vers gehakte koriander of peterselie - Pel en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel de teentjes knoflook uit en pers ze uit. Bak het gehakt aan in de pan en voeg de uisnippers toe en fruit ze enkele minuten mee. Voeg dan paprika en knoflook toe en breng op smaak met zout en chilipoeder. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes fruiten. - Schenk het vet uit de pan en voeg tomatenblokjes met vocht en de witte bonen toe. Warm goed door, proef of nog extra sambal of tabasco moet worden toegevoegd en bestrooi met koriander of peterselie. Bron: Parool/recepten - Janny van der Heijden

Materialen

Voor het rul bakken van gehakt is eigenlijk geen vet nodig. Schenk het uitgelopen vet uit de pan vóór de tomatenblokjes en bonen worden toegevoegd. Een restje van deze variant op de klassieke chili is ook lekker in een wrap, met geraspte kaas, zoete chilisaus en een lepeltje Griekse yoghurt.

Bronvermelding