Menu
'Visschotel met dille', van Angeline
Ingrediënten
- 750 g schelvisfilets en ......
Bereiden
½ kg aardappelen
250 g wortelen
zout en peper
suiker
60 g boter
60 g bloem
½ l melk
1/8 l citroensap (2 à 3 stuks)
750 g schelvisfilets
verse of diepvries dille
4 eieren
100 g geraspte kaas
ca 300 g diepvrieserwtjes
-
De geschilde aardappelen in dunne plakjes snijden en de wortels in heel dunne plakjes. De aardappelschijfjes 5 minuten voorkoken in water met zout, dan laten uitlekken. Wortel smoren in 20 g boter met wat zout, versgemalen peper, iets suiker en 2 eetl water gedurende 10 minuten. Dan de pan van het vuur nemen.
-
De resterende boter (40 g) laten smelten, bloem toe voegen en roeren tot een bal ontstaat. Deel voor deel flink roerend melk erbij voegen, alles aan de kook laten komen en 10 minuten laten pruttelen onder af en toe roeren. Van het vuur af de saus op smaak maken met zout, peper en 8 eetl citroensap. De schelvis in de lengte halveren, vis met overig citroensap bedruppelen en met zout bestrooien. Door de saus roeren: veel dille, los geroerde eieren en geraspte kaas.
-
In een grote rechthoekige beboterde ovenvaste schotel eerst de aardappel, daarop wortel. Helft van de dillesaus erover. De diepvrieserwtjes erop, hierop de visfilets. De overige saus erover schenken. De schotel op een rooster (2e van beneden) in de voorverwarmde oven (175º à 200º ) ca 30 minuten laten staan. Dan de schotel wat hoger in de oven (225º) en er in ca 20 minuten een bruin korstje op laten bakken.