Curryflapjes met rundvlees en doperwten

Anders, Hoofdgerecht, 12 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 07-11-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 375 ml plantaardige olie
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gember, zeer fijngehakt of 1 tl gemberpoeder
  • 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 6 tl milde kerriepoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 tl garam masala
  • 60 gr gare doperwten, diepvries
  • 125 ml water
  • 24 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 losgeklopt ei

Bereiden

1 1/2 el plantaardige olie in de wok of in een zware pan sterk verhitten. Vlees, ui, knoflook, gember en chilipeper toevoegen en 2 1/2 minuut bakken. Kerrie peper en garam masala toevoegen en nog 30 sec laten bakken. De doperwten en 125 ml warm water toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en ca. 4 minuten laten koken tot het vlees gaar is en het vocht is verdampt. Uit elk plakje deeg met een vormpje met een doorsnee van 9 cm vormpjes uitsteken (of vouw dubbel tot een driehoek ontstaat). In het midden 4 tl vulling scheppen. Het lapje dubbelvouwen, de randen met water vochtig maken en op elkaar drukken. 10 minuten laten rusten alvorens af te bakken. Bestrijken met losgeklopt ei. De rest van de olie in een grote pan sterk verhitten. De curryflapjes met 6-8 tegelijk in ongeveer 2 1/2 minuut per keer bakken tot ze goudbruin zijn. Op keukenpapier laten uitlekken en direct serveren. In plaats van in de olie bakken, de oven voorverwarmen op 190 gradenen leg de flapjes op een ingevette bakplaat, eventueel op bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in ca. 15 minuten gaar. Of Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een taart of pasteivorm met het deeg. De vulling gelijkmatig verdelen. Leg daarop een laagje hardgekookt ei in plakjes, en plakes tomaat. Met deeg afdekken, randen op elkaar drukken. Met losgeklopt ei bestrijken en in de oven op het middelste rooster in 20 minuten goudbruin bakken

Bronvermelding