Bloemkoolflan met ham en kaas

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-11-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine Bloemkool in roosjes.
  • 100 gram Gekookte ham in reepjes.
  • 125 gram Geraspte lichtbelegen boerenkaas
  • 4 Eieren.
  • 1,5 dl .Creme fraiche (niet vloeibaar).
  • 300 gram Gemengde sla
  • 3 el. Olijfolie.
  • 1 el. Zonnebloemolie.
  • 1 el. Balsamicoazijn.
  • Zout & Peper.
  • Evt. wat komkommer, tomaat.

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in kokend water met zout. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de bloemkool over de bodem van een ingevette taartvorm. Strooi de reepjes ham erover en 50gram geraspte kaas. Klop de eieren los met wat zout en peper en de creme fraiche en roer de rest van de kaas erdoor. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan 25min. in een voorverwarmde over op 180*C tot hij gestold is. Serveer de flan met de salade met een dressing van de beide oliesoorten, azijn en zout en peper naar smaak.

Materialen

lage taartvorm cicra 20 cm.

Bronvermelding