Chinese kool met garnalen

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 10-11-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 scheutje olie om in te roerbakken
  • 125 gr gepelde garnalen
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 scheutje ketjap
  • rijst

Bereiden

Kool is ideaal om mee te roerbakken. Houd wel goed de tijd in de gaten, want kool wordt snel te slap. Kies voor grote Noorse garnalen. De Hollandse zijn eigenlijk net wat lekkerder, maar erg klein en hebben daardoor een mindere 'bite' dan de Noorse. Snijd de kool in repen van ongeveer 2 cm. Roerbak de garnalen enkele minuten met een scheutje olie, zout en chilipoeder. Schep de garnalen uit de pan in een schaaltje en roerbak de Chinese kool ongeveer 5 minuten. De kool mag knapperig blijven. Meng er citroensap en een scheutje ketjap door. Schep de garnalen door de kool. Serveer met rijst.

Bronvermelding