Menu
Banaan/walnotencake
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram zelfr.bakmeel
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 3 bananen
- 1 eetl citroensap
- 50 gram gemalen kokos
- 1 mespunt zout
- 1/2 theel. kaneel
- 50 gram gehakte walnoten
Bereiden
Oven voorverwarmen tot 175gr.C. In een steelpannetje de boter smelten, niet bruin laten worden. In een grote kom het zelfr.bakmeel, de suiker en 2 eieren doorelkaar roeren.
De boter erbij roeren. Op een groot bord de bananen tot puree prakken en met het citroensap vermengen.
De bananenpuree, de kokos,zout,kaneel en de walnoten door het deeg mengen. Het deeg in de springvorm scheppen, gladstrijken en de vorm in de oven schuiven.De cake in ca. 35 min gaar en lichtbruin bakken.
Materialen
springvorm met een doorsnede van 20cm.