Amandelbroodjes

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-11-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g amandelspijs
  • 4 plakjes dievriesbladerdeeg (10x10cm)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el suiker

Bereiden

1. Maak van de amandelspijs 4 rolletjes die iets korter zijn dan de deegplakjes. Laat het bladerdeeg circa 10 min ontdooien. Verwarm de oven voor op 190°C. 2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg op elk plakje een rolletje spijs. Bevochtig de randen van het deeg en vouw de plakjes dubbel. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei en bestrooi met suiker. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 25 min in de voorverwarmde oven. Bron; Plus

Bronvermelding