Monique's lepelhapjes

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2004 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakken parmaham
  • 1 blaadje lollo biondasla
  • 3 aardbeien
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 halve gemarineerde artisjokhartjes (koeling AH)
  • 1 flinke theel. groene pesto
  • 2 eetl. kant+klare vinaigrette

Bereiden

Leg de lepels op een groot bord klaar. Haal het vetrandje van de ham en snijd de plakken in de lengte door. Prak 1 aardbei in een schaaltje en vermeng met 1 eetl. vinaigrette. Vermeng in een ander schaaltje de pesto met 1 eetl. vinaigrette. Scheur het slablad in 4 mooie stukjes en leg die op 4 lepels. Daarop een schepje aardbeivinaigrette. Rol 4 repen ham losjes op en leg die daarop. En daarop dan een halve aardbei. Op de andere 4 lepels leg je een basilicumblaadje en daarop de pestovinaigrette. Daarop weer een rolletje ham en daarop een half artisjokhartje.

Materialen

8 amuselepels

Bronvermelding