Monique's Gegratineerde Champignons

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2004 | 45 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 1 pakje Room Culinair
  • 1 klein potje pesto, groen of rood
  • 1 pakje Boursin knoflook-kruiden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • peper uit de molen
  • kruidenpaneer

Bereiden

Veeg de champignons schoon en breek de steeltjes eruit. Maak op de hoedjes een paar ondiepe sneden, zo kunnen de smaken goed intrekken. Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn. Hak de steeltjes klein. Roer de boursin los met een klein scheutje room. Vet de ovenschaaltjes in met een klein beetje olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 a 220 g.C. Verdeel de ui en knoflook over schaaltjes. Daarop komen de gehakte steeltjes. Giet hierover de room, maak het pakje op. Leg de champignonhoedjes (in elk schaaltje 5) met de bolle kant onder in de schaaltjes. Doe in elk hoedje een half theelepeltje pesto. Hierover verdeel je de boursin. Tot slot wat peper erover malen en bestrooien met geraspte kaas en kruidenpaneer. Zet de schaaltjes 10 a 15 minuten in de hete oven tot de champignons goudbruin zijn. Geef er lekker vers stokbrood bij. Smakelijk eten!

Materialen

6 eenpersoonsovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal

Bronvermelding