Aardappelgratin met cremefreche

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 07-07-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el oleifolie

Bereiden

Aardappelgratin met ui, pesto en crèmefraîchesaus Bereidingstijd: minuten Aantal porties: 4 Kilocalorieën per portie: Kilojoules per portie: Benodigdheden 2 el olijfolie 2 uien, in ringen 100 g rode pesto 1 doosje Maggi Crème Fraîche Saus 25 g boter 2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes à 450 g 100 g geraspte jong belegen kaas= Bereidingswijze 1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui mooi bruin. Roer de pesto erdoor. 2. Bereid de Maggi Crème Fraîche Saus met de boter volgens de aanwijzingen. Schep de aardappelen erdoor. 3. Doe een derde van het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het uimengsel en herhaal dit. Dek het geheel af met de rest van het aardappelmengsel en strooi de kaas erover. 4. Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met gebakken varkensvlees en sperziebonen.

Bronvermelding