Aardappelsalade met gerookte kip

Salades, Buffet, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 35 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-07-2005 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels met rode schil
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 citroen, geraspt en geperst
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 zakje verse koriander, fijngesneden
  • 1/2 tl suiker
  • 1 zak rucola
  • 300 gram gerookte kipfilet
  • 4 el gepelde pistachenoten

Bereiden

Aardappels schoonboenen en ongeschild in een pan met water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In een kom de creme fraiche, mayonaise, mosterd, citroensap, knoflook en koriander door elkaar heen roeren en tot een romige massa kloppen. Op smaak brengen met peper en zout (uit de molen) en voeg de suiker toe. De aardappels in stukjes snijden en heel voorzichtig door de dressing scheppen. Bekleed de schaal met rucola, verdeel de aardappelsalade eroverheen. Snijd de kipfilet in schuine plakken en verdeel over de salade. Als laatste de pistachenoten erover strooien.

Materialen

Mengkom en grote schaal

Bronvermelding