'Forel met Dragonsaus', van Gerd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 12-11-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 forellen en .....

Bereiden

4 forellen van ongeveer 200 g per stuk peper en zout 3 eetl olijfolie 2 fijn geperste teentjes knoflook 2 eetl fijngehakte peterselie 1 eetl honing mosterd 3 eetl witte wijnazijn met dragon 1 tl verse dragon, fijn gehakt 4 eetl slagroom - Spoel de forellen goed af met water. De vissen kruiden in de buikholte met de knoflook, zout en peper en de buitenzijde door de bloem wentelen. Bak ze in het hete olijfolie rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forel). Haal de vissen uit de pan. - Voeg de dragon, zout, peper, azijn, mosterd, honing en de slagroom toe aan het kookvocht en laat de saus, onder voortdurend roeren, even doorkoken. Bind de saus met allesbinder. - Proef de saus, voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Leg de forellen in de saus en laat ze verder gaar worden in ongeveer enkele minuten (even goed controleren); draai de vissen voorzichtig om en strooi er peterselie over.

Bronvermelding