Aardappel-peer gratin

Hartige taarten, Bijgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 75 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 4 stuk handperen
  • 1 kilo aardappelen, vastkokend
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 25 gr boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Knoflook met behulp van een mes pletten. In een pan met dikke bodem (ivm aankoeken) slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak, tegen de kook aan brengen.Laat het 5 minuten zachtjes trekken en verwijder daarna de knoflook. Peren en aardappels schillen. Peren halveren en het klokhuis verwijderen . Aardappels en peren in de keukenmachine in dunne plakjes schaven. In de overschaal laagjes maken van plakjes aardappelen, afgewisseld met een laagje peer. Je hebt ongeveer genoeg voor 2 laagjes peer. Roommengsel eroverheen schenken en de schaal een beetje schudden, zodat het mengsel goed verdeeld raakt. Kaas en boter in blokjes eroverheen verdelen. De schaal in het midden van de oven zetten en de taart in circa 75 minuten gaar laten worden.

Materialen

ovenschaal en oven

Bronvermelding