Menu
Aardbeien met limoenmascarpone
Ingrediënten
- 500 gr aardbeien
- 1 eetl suiker
- 150 gr Bulgaarse yoghurt
- 150 gr mascarpone
- 1 limoen
- 1 eetl vloeibare honing
- poedersuiker
Bereiden
Aardbeien wassen,droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen.1/3 deel van de aardbeien in stukjes snijden en met een 0,5 liter water en de suiker al roerend aan de kook brengen.Aardbeien met een pollepel door een zeef wrijven.
In een kom de yoghurt met de mascarpone losroeren.
Limoen schoonboenen,de schil raspen en aan het mascarponemengsel toevoegen.Limoen halveren,helft uitpersen en met de honing door het mengsel roeren.Tot gebruik in de koelkast zetten.
Aardbeiensaus licht verwarmen,De rest van de aardbeien over 4 bordjes verdelen en bestrooien met poedersuiker.Saus om de aardbeien scheppen.De limoenmascarpone ernaast scheppen.Eventueel garneren met een takje munt.