Roti kip masala

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-07-2005 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

Ingrediënten per persoon 2 kipkarbonades, 1 tros kousenband *), 2 uien, 2 tn knoflook, rood pepertje en/of madam jeanette, 3 vastkokende aardappels per persoon, Hindoestaanse kerrie masala(boterhamzakje in de trekkast) 2 tot 3 el bloem, 1 el tomatenpuree, 2 bouillonblokjes, ½ dl zonnebloemolie, 500 ml water, eieren per persoon. *) De kousenband kan worden vervangen door sperzie- of snijbonen Bereiding Verwijder de uiteinden van de kousenband. Snij er 2 cm kleine stukjes van. Kook de kousenband met weinig zout beetgaar. in ingeveer 15 minuten. 1)Bestrooi de kippenbouten met de keriemasala(in het plasticzakje in trekkast) en laat wat intrekken. 2)Snipper de ui, de knoflook en de peper(alleen de langwerpige 1/4 kwart snipperen de rest in zijn geheel gebruiken indien je een madam jeanette erin wilt doen dan deze NIET opsnijden maar heel mee laten sudderen.). 3)Verhit de olie in de wok of braadpan, bak de ui, de knoflook, het pepertje even aan. Voeg de kip toe en bak ze rondom bruin. Voeg 500 ml water en de 2bouillonblokje toe en stoof de kip in ± 40 minuten gaar. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en 2 eetlepels bloem en 1 eetlepel kerrie masala toe, nog een paar minuten sudderen 4) kook de eieren hard, bak ze in een diepe pan met flink veel zonnebloemolie. Strooi een flinke lepen keriemasala over de eieren in de pan, nog even goed bakken tot de geel zijn. 5) aardappels koken Serveer met dubbel- of in vieren gevouwen roti.( deze koop je ingevroren bij de toko)

Bronvermelding