Truffeltaart (ziet er prachtig uit, maar is o zo makkelijk)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 219 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram goede bittere chocola
  • 6 dl slagroom
  • 3 eetlepels fijne suiker
  • 1 borrelglas amaretto of cognac
  • 1 pak bastognekoeken
  • 150 gram (room) boter
  • cacaopoeder

Bereiden

-klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm, zodat de bodem bedekt is -vermorzel de bastognekoeken (met een eegroller of in een keukenmachine) -smelt de boter (niet te heet) en roer die door de kruim -bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad, druk aan en zet het even (15 min) in de vriezer -klop intussen de slagroom stijf met de suiker -breek de chocola in stukjes en smelt deze niet te heet (magnetron of au bain marie) tot een dikke lauwe saus -giet de gesmolten chocola al kloppend met de mixer in 1 keer snel bij de slagroom -klop door tot alles vermengd is -klop dan pas de likeur erdoor en giet het mengsel in de vorm -laat de hele nacht in de koelkast opstijven -zeef er een laagje cacao over

Materialen

springvorm (27cm), bakpapier, keukenmachine of deegroller, mixer

Bronvermelding