Menu
Truffeltaart (ziet er prachtig uit, maar is o zo makkelijk)
Ingrediënten
- 600 gram goede bittere chocola
- 6 dl slagroom
- 3 eetlepels fijne suiker
- 1 borrelglas amaretto of cognac
- 1 pak bastognekoeken
- 150 gram (room) boter
- cacaopoeder
Bereiden
-klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm, zodat de bodem bedekt is
-vermorzel de bastognekoeken (met een eegroller of in een keukenmachine)
-smelt de boter (niet te heet) en roer die door de kruim
-bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad, druk aan en zet het even (15 min) in de vriezer
-klop intussen de slagroom stijf met de suiker
-breek de chocola in stukjes en smelt deze niet te heet (magnetron of au bain marie) tot een dikke lauwe saus
-giet de gesmolten chocola al kloppend met de mixer in 1 keer snel bij de slagroom
-klop door tot alles vermengd is
-klop dan pas de likeur erdoor en giet het mengsel in de vorm
-laat de hele nacht in de koelkast opstijven
-zeef er een laagje cacao over
Materialen
springvorm (27cm), bakpapier, keukenmachine of deegroller, mixer