Frisse zalm en spinazie pasta

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-11-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • verse zalm
  • 1 zak verse spinazie
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • 1 scheut room
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 1 scheut olijfolie
  • snufje peper en zout
  • fijngesneden peterselie
  • 3 tenen knoflook

Bereiden

Snij de zalm in grote blokken. Leg deze in een ovenschaal in aluminiumfolie. Pel de tenen knoflook en leg deze tussen de zalm. Giet hier een scheutje olijfolie overheen en het sap van een halve citroen. Nog een snufje peper en zout en nu de oven in. Laat de zalm zachtjes garen op 200 graden. Kook de pasta. Roerbak in een grote pan de spinazie en giet er een scheutje wijn en room bij. Breng op smaak met peper en zout en strooi er de citroenrasp doorheen. Als laatste de zalm er voorzichtig doorheen scheppen en serveren met de pasta. Lekker om als laatse te garneren met wat verse peterselie.

Materialen

oven, aluminiumfolie, pan

Bronvermelding