Jachtschotel uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-07-2008 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 sukadelapjes
  • 500 gr rode kool (diepvries)
  • 800 gr kruimige aardappel
  • dijon mosterd
  • 4 uien in grove stukken
  • 100 gr boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 dl rode wijn
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 2 dl melk
  • 2 goudreinetten geschild en in stukjes
  • 3 eetl. paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 gr. Smeer het vlees in met mosterd. Smelt 75 gr. boter in een ovenvaste braadpan. Bak de uien en het vlees hierin ca. 4 minuten. Voeg het paprikapoeder, de rode wijn, het halve bouillontablet en 2 dl. warm water toe bij het vlees en roer goed. Voeg de kruidnagels en het laurierblaadje toe. Laat het geheel afgedekt ca. 2 uur in de oven sudderen. Kook de aardappels gaar, verwarm de melk, stamp de aardappelen en roer de warme melk erdoorMaak de puree op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblaadje uit de vleessaus en schep er de appelstukjes door. Schep het vlees in een ovenvaste schaal. Schep daarop de puree.Bestrooi met paneermeel en verdeel er de rest van de boter over.Verwarm de oven tot 175 gr.Laat de schotel in ca. 30 min. warm worden en gratineren. Verwarm de rode kool.

Bronvermelding