Frambozen in chardonnaygelei

Anders, Nagerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 180 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 fles fruitige chardonnay
  • 300 gr frambozen
  • 1 vanillestokje
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 250 gr suiker
  • slagroom

Bereiden

Doe de frambozen met de wijn in een kom en laat 30 minuten trekken. Giet daarna de wijn af in een pan en houd de frambozen apart. Snij het vanillestokje open. Warm de wijn met het vanillestokje op tot de wijn bijna kookt. Doe het vuur uit en laat de wijn 15 minuten trekken. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Haal het vanillestokje uit de wijn, warm de wijn weer op en los de suiker erin op. Knijp de gelatine uit, doe ze in een maatbeker en giet er 1/3 deel van de hete wijn bij. Giet het mengsel terug bij de erst en roer goed. Verdeel de frambozen over hoge glazen of schaaltjes van helder glas. Giet de wijn erover en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de glazen 15 minuten voor het serveren eruit. Serveer met lobbig geklopte slagroom

Bronvermelding