'Blue Curaçaosorbet', van Angeline

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 14-03-2020 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 ½ eetl Blue Curaçao en .......

Bereiden

2 blaadjes witte gelatine 1 tl boter 1 ½ eetl witte basterdsuiker 8 ½ eetl Blue Curaçao 1 limoen/citroen 1 l vanille-ijs ca 4 dl koude Spa-citron slagroom - In een kom met koud water, gelatine ongeveer 10 minuten weken. Intussen een plat bord met boter invetten. In een steelpan 4 eetl water aan de kook brengen. Basterdsuiker toevoegen en laten oplossen. - Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in watermengsel oplossen. 2 ½ eetl Blue Curaçao erdoor roeren; op ingevet bord schenken. Laten opstijven. Gelatine kriskras in stukjes snijden. Limoen wassen en halveren, van iedere helft twee dunne plakjes snijden. Rest uitpersen. - In elk glas 1 ½ eetl Curaçao schenken. Met ijstang in ieder glas 3 bolletjes ijs scheppen. Limoensap erover sprenkelen. Aanvullen met Spa citron. Garneren met slagroom en bestrooien met stukjes blauwe gelatine. - Aan de rand van het glas plakje limoen steken. (Lepel)rietje en kaarsje erin steken. Kaarsjes aan!

Bronvermelding