Menu
'Blue Curaçaosorbet', van Angeline
Ingrediënten
- 8 ½ eetl Blue Curaçao en .......
Bereiden
2 blaadjes witte gelatine
1 tl boter
1 ½ eetl witte basterdsuiker
8 ½ eetl Blue Curaçao
1 limoen/citroen
1 l vanille-ijs
ca 4 dl koude Spa-citron
slagroom
-
In een kom met koud water, gelatine ongeveer 10 minuten weken. Intussen een plat bord met boter invetten. In een steelpan 4 eetl water aan de kook brengen. Basterdsuiker toevoegen en laten oplossen.
-
Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in watermengsel oplossen. 2 ½ eetl Blue Curaçao erdoor roeren; op ingevet bord schenken. Laten opstijven. Gelatine kriskras in stukjes snijden. Limoen wassen en halveren, van iedere helft twee dunne plakjes snijden. Rest uitpersen.
-
In elk glas 1 ½ eetl Curaçao schenken. Met ijstang in ieder glas 3 bolletjes ijs scheppen. Limoensap erover sprenkelen. Aanvullen met Spa citron. Garneren met slagroom en bestrooien met stukjes blauwe gelatine.
-
Aan de rand van het glas plakje limoen steken. (Lepel)rietje en kaarsje erin steken. Kaarsjes aan!