'Aperitiefhapjes: calorie-arm', verz. door Derk

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-04-2019 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • lees beneden .......

Bereiden

Snijd gerookte zalm fijn. Leg op de lepels en besprenkel met een vinaigrette en fijngesnipperde dille. - Besmeer rijsttoastjes dun met zure room. Beleg ze met een dun schijfje komkommer. Versier met fijngesnipperde schijfjes radijs, rauwe ham en bieslook. - Besmeer rijsttoastjes dun met lightsaus. Beleg ieder toastje met een reepje gerookte zalm. Versier met een toefje slagroom, die geparfumeerd is met geraspte mierikswortel, een stukje olijf en een stukje kerstomaat. - Besmeer rijsttoastjes dun met lightmayonaise. Beleg ieder toastje met wat eikenbladsla. Leg daarop een driehoekje salami. Versier met een zoetzuur uitje. - Bak 100 g fijngesneden champignons in wat kruidenboter, totdat het vocht verdampt is. Vermeng daarna met 1 eetlepel cognac en enkele eetlepels ketchup. Laat afkoelen en verdeel het afgekoelde mengsel over 12 krokante toastjes. Versier met fijngesnipperde verse dille. - Besmeer toastjes met een dun laagje cranberrymoes. Roer ongeveer 125 g eendenleverpastei glad. Breng de pastei in piramidevorm aan op de toastjes. Versier met een mespuntje cranberrymoes. - Bekleed 12 snackcups met stukjes krulsla. Halveer 6 lychees uit blik en vul de holtes op met gekochte of zelfbereide zalmmousse. Plaats ze met de bolle kant naar boven op de krulsla. - Wikkel rond een soepstengel een fijn sneetje gerookt vlees - Leg een kerstomaatje in een klein papieren vormpje. Steek in het tomaatje een houten prikkertje, waarop je eerst een 5-tal garnalen gestoken hebt.

Materialen

Aperitiefhapjes, een heerlijk hapje waar je zo een aantal van op eet. Voor sommigen onder ons een reden om deze lekkere hapjes te laten staan.---- U leest hier hoe u caloriearme hapjes kunt maken.

Bronvermelding