Romig vispotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram sjalotten
  • 200 gram kleine champignons
  • 60 gram boter
  • 1 tl suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 30 gram bloem
  • 5 dl visboullion van tablet
  • 1,25 dl creme fraiche
  • 2-3 tl citroensap
  • 400 gram kabeljouwfilet in mooie reepjes
  • 2 stuks vleestomaten ontveld in kleine blokjes
  • 2 el grof gesnede dille

Bereiden

Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen. Voor serveren dille erover strooien. Eet smakelijk!

Bronvermelding