Muffins (basisrecept)

Gebak, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • cup Zelfrijzend bakmeel (225 g)
  • 3/4 cup Suiker (evt. 1/3 deel rietsuiker) (130 g)
  • 1 snufje Zout
  • 1 st. Ei
  • 3/4 cup Melk (1.8 dl)
  • 1/4 cup Zonnebloemolie (0.6 dl)

Bereiden

Over voorverwarmen op 175 graden Meel, suiker en zout in een kom mengen. Klop het ei, de melk en de olie in een andere kom, doe dit bij het meelmengsel. Goed roeren. Verdeel het beslag met de eetlepel over de papieren vormpjes. Zet de muffinplaat in de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten gaar. Als vulling evt. gebruiken: Stukjes appel met kaneel Rozijnen Gehakte chocolade Enz.

Materialen

Kom, mixer of pollepel Eetlepel Papieren cakevormpjes, evt. muffinplaat

Bronvermelding