'Sandwiches', variaties, verz. door Annelien

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-02-2020 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • boterhammetjes , wit en lichtbruin en .......

Bereiden

Beleg de boterhammetjes , wit en lichtbruin - meestal wordt casinobrood gebruikt - met de volgende combinaties: - cheddar (Eng. Kaas) met wat pickels monchou met sprietjes bieslook en wat aroma gorgonzola met wat fijn gesneden basilicum en plakjes groene olijven roompaté vermengd met fijn gesnipperde augurkjes, zure room en enkele druppels aroma gepureerde achterham, vermengd met wat stijf geslagen slagroom, zout, peper en iets nootmuskaat - kipfilet (vleeswaren), daarover een sausje van gepureerde avocado met iets mayonaise en iets citroensap en wat fijn gehakte bieslook filet américain, vermengd met wat fijn gesnipperde sjalot en fijn gehakte peterselie tomatenspread: Pureer zongedroogde tomaatjes met een teentje knoflook en wat peterselie tot een grove puree. Verkruimel wat zachte geitenkaas en roer dat erdoor heen geraspte komkommer (vocht eruit drukken) vermengen met wat mayonaise, tomatenketchup, fijn gehakte bieslook, zure room en garnalen zalmfilet met geraspte komkommer (vocht eruit drukken) - zalmmousse: In een kom met ruim koud water 2 blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten weken. Blikje zalm (220 g) van vocht en ongerechtigheden ontdoen en pureren. Het vocht in een pannetje verwarmen en van het vuur af de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Overdoen in een kom. - Voeg de zalm toe en klop het samen met 2 eetl mayonaise, 3 eetl crème fraîche of zure room, 1 tl mosterd, 1 eetl tomatenketchup, 1 eetl citroensap, wat zout , cayennepeper en paprikapoeder tot een glad mengsel. - Laat minstens 1 uur opstijven.

Bronvermelding