'Aardappel-Preiomelet', van Katia

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappels voor 4 personen en ......

Bereiden

aardappels voor 4 personen, in schijfjes olijfolie 5 eieren 1 dl slagroom peper en zout 2 preien in ringetjes 100 g geraspte belegen kaas 150 g bacon, in reepjes - Verhit de olie in de koekenpan en bak de bacon wat uit, bak dan daarbij de aardappelschijfjes aan beide kanten bruin en bijna gaar. Klop de eieren met de slagroom, de prei, peper en zout los. - Strooi de kaas over de aardappelschijfjes en schenk het eimengsel erover. Laat het ei op een matig vuur stollen. Keer de aardappelomeletten met behulp van een deksel en bak ook de andere kant lichtbruin. - Lekker met een gemengde salade.

Bronvermelding