Botervis met tomaten-courgettesaus

Pasta, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands.
Voorbereiding: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram botervis
  • 75 gram Pasta , penne
  • rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 0.5 prei
  • 1 ui
  • 0.25 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 0.25 blik tomaten (gepelde)
  • 0.5 theelepel thijm
  • 0.2 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepel peterselie
  • 150 gram courgette
  • peperkorrels
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Marineer per persoon de botervisfilet in met verse tijm, rozemarijn en knoflook (ca. 2 uur). Maak bouillon van ui, peterselie, tijm, laurier en peperkorrels. Laat de bouillon ½ uur trekken. Zeef vervolgens de bouillon. Bak in de olijfolie de in stukjes gesneden courgette en prei met de gehakte sjalot en wat knoflook. Voeg de visbouillon en de gepureerde tomaat toe. Rustig laten inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper uit de molen en zout en wat verse tijm. Gril de botervis in ca. 10 minuten gaar en dresseer hem op gekookte pasta met daarover de saus. Garneren met citroen en peterselie.

Bronvermelding