'Witlof uit de oven met witbier, ham.......', van Annelien

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-01-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • witlof voor 4 personen en .......

Bereiden

witlof voor 4 personen schepje honing scheut witbier* plakken ham gembersiroop boter paneermeel - Witlof wassen, kern en uiteinden verwijderen en over de lengte in twee snijden. In een scheut bier (niet 'te' veel) met wat honing even koken. Vul de ham met het witlof, rol dit op en leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal. - Roer door het kookvocht wat gembersiroop en giet dat over de witlof. Strooi hier paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter. Laat het witlof in de hete oven in ongeveer 40 minuten gaar worden (175°). - *Bijvoorbeeld: Hoegaarden Witbier, Dit originele Belgische Witbier wordt in het plaatsje Hoegaarden gebrouwen. Het bleke uiterlijk van bier is karakteristiek voor een echt tarwebier. Haar mistige, witgele uiterlijk komt door een ongefilterd brouwproces. Het originele witbier wordt gearomatiseerd met koriander en sinaasappelschillen die het bier een aangenaam fruitig en dorstlessend karakter geven.

Bronvermelding