Menu
Aardappelgerecht, Vergeten gerecht van Lizet Kruijff: Ratten in de pan
Ingrediënten
- 500 g Ratte aardappelen en .......
Bereiden
500 g Ratte aardappelen, gewassen en schoongepoetst
2 teentjes knoflook
1 bouquet garni
10 cl. cognac
fijn zeezout en peper uit de molen
een flinke scheut olijfolie of 50 gram boter, of een paar eetlepels ganzenvet
-
Verwarm het vet in een pan met dikke bodem
Voeg de kruiderij toe en dan de ratten. Roer alles goed dooreen.
Giet er dan voorzichtig de cognac bij en zet het vuur laag. Zout en peper naar smaak toevoegen aan het eind van de kooktijd.
-
Wanneer nodig voegt u een beetje warm water toe. Heerlijk bij gevogelte of wild, of gebraden varkensvlees.
Snelle tip: kook de aardappeltjes eerst beetgaar, laat ze uitlekken en droog ze af.
Verzameld door Ger Houben ( LIMBURGBOULEVARD )
-
*Ratte-aardappelen zijn langwerpige aardappeltjes; de smaak lijkt een beetje op Roseval, maar je kunt elke vastkokende aardappel gebruiken.