Aardappels met pastinaak

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg lekkere, vastkokende aardappels, geschild, in stuk
  • zout, peper
  • 8 middelgrote pastinaken, geschild, in de lengte gehalveerd
  • 1 bol knoflook
  • 1-2 el rozemarijn
  • 2-3 takjes tijm
  • honing
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

(Kan eventueel een halve dag van tevoren) Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng de aardappels aan de kook in ruim water met wat zout. Voeg de pastinaak toe wanneer het water kookt. Kook beide ong. 5 min. voor en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een grote braadslee, de aardappels aan de ene kant, de pastinaak aan de andere kant. Kneus de bol knoflook en verdeel de knoflooktenen met schil over de aardappels en groente. Bestrooi de aardappels met rozemarijn en de pastinaak met tijm en wat honing. Besprenkel alles licht met olijfolie. Schep alles met de hand door elkaar, maar houd de aardappels en pastinaak nog apart. Bestrooi royaal met zout en peper. Rooster de aardappels en groente in het midden van de oven in ong. 30 min. goudbruin en knapperig.

Materialen

Oven, pan, braadslee.

Bronvermelding